سفارش تبلیغ
صبا ویژن
با کسی که به او می آموزید و نیز کسی که از او فرا می گیرید، نرمی کنید . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
کل بازدیدها:----588777---
بازدید امروز: ----11-----
بازدید دیروز: ----32-----
جستجو:
  • اوقات شرعی
    انتشار نامه منتشرنشده شهیدبهشتی درباره «زن» پس از چهل سال - طرحی نو برای اتحاد ایرانیان سراسر گیتی
     
     
  • درباره من
  • لوگوی وبلاگ
    انتشار نامه منتشرنشده شهیدبهشتی درباره «زن» پس از چهل سال - طرحی نو برای اتحاد ایرانیان سراسر گیتی

  • فهرست موضوعی یادداشت ها
    آیت الله یزدی در واکنش به نامه هاشمی رفسنجانی . رضا فاضلی عودلاجان تهران مدارس نوشیروان پریوش سرهنگ نصیری . شهرام همایون فروش دختران در دبی . علیرضا میبدی دادگاه مصطفی رمضان پور پسر خاله زن میبدی هما احسان . ماهواره ملی امید تماشای مسیر زنده پرتاب مدار کره زمین . مستهجن مضلین مستهجن سکس شوک مستند شوک مرکز بررسی جرائم سازمان . میر حسین موسوی عضو فعال ستاد مرکزی آشوب عضویت شورای مرکزی سازمان . نحوه زندگی آیت‏ا? خامنه‏ای دیده . نخست وزیر ترکیه رجب طیب اردوغان غزه رییس رژیم صهیونیستی . نماز جمعه تصاویر حاشیه رفسنجانی موسوی . همسر مصطفی تاج زاده سازمان مجاهدین انقلاب مجمع زنان اصلاح طلب حس .
  • مطالب بایگانی شده
  • لینک دوستان من
  • لوکوی دوستان من
  • اوقات شرعی
  • اشتراک در وبلاگ
     
    < type="text/java" src="http://www.iransohrab.ir/js/IranSohrab-link.js">





    Powered by WebGozar

    وضعیت من در یاهو
  • آوای آشنا
  • انتشار نامه منتشرنشده شهیدبهشتی درباره «زن» پس از چهل سال
    نویسنده: ایران خبر پنج شنبه 86/4/14 ساعت 2:14 عصر

    با پشت سر نهادن بیست‌وششمین سالروز شهادت ایدئولوگ بزرگ جمهوری اسلامی، شهید مظلوم آیت‌الله بهشتی و در آستانه روز زن، «بازتاب» نامه منتشرنشده ایشان را که حاوی پاسخ به پرسش‌هایی درباره زن و مربوط به 41 سال پیش است، منتشر می‌کند.

    همچنین دو عکس جدید و زندگینامه خلاصه و خودنوشت ایشان در پاسخ به عده‌‌ای از دانشجویان مقیم آلمان، در معرض دید بینندگان گرامی قرار می‌گیرد.

    در سال 1966، یکی از ایرانیان مسلمان مقیم آلمان، در نامه‌ای از شهید آیت‌الله دکتر بهشتی، به عنوان رئیس مرکز اسلامی هامبورگ، پرسش‌هایی پیرامون حقوق زن در اسلام، مطرح و درخواست پاسخ می‌کند:

    جناب آقای بهشتی (دام عزه العالی)
    هجدهم ژانویه 1966
    با تقدیم سلام

    سلامتی و موفقیت جنابعالی را همواره از درگاه ایزد یکتا آرزو دارم. چند روز پیش با عده‌ای از دوستان درباره مسائل زیرکه به صورت سؤال مطرح می‌شود، بحثی در گرفت. من ناچار برای این‌که این دوستان را قانع کرده باشم، به شما مراجعه و امیدوارم که جواب صحیح آنها را از شما دریافت کنم.


    1. آیا در دین اسلام، حق طلاق به زن نیز داده شده یا این‌که فقط حق طلاق متعلق به مرد است؟
    «من شخصا معتقدم که دین اسلام حق طلاق را به زن داده است».

    2. آیا حجابی که امروزه بانوان در کشورهای اسلامی دارند، مطابق حجابی است که اسلام آورده است؟ یا این‌که حجاب زن از نظر اسلام، پوششی است که زن می‌باید از خود بنماید، نه به صورتی که امروزه در کشورهای اسلامی متداول است، چه اگر زنان اسلامی این چنین خود را بپوشانند، نمی‌توانند وظیفه خود را در اجتماع و کار کردن دوش به دوش مرد و پیشبرد اجتماع شرکت کنند. توضیح شما، ان‌شاءالله قانع‌کننده خواهد بود.

    3. چند دلیل برای این‌که دختر نصف پسر از سهم پدر و مادر ارث می‌برد، ذکر کنید.

    4. آیا اسلام زن را پست و محقر و موجود ضعیف و پست قرار داده یا این‌که به زن شخصیت بخشیده و مقامی ارجمند برای زن در اجتماع قایل شده؛ به چه دلیل؟

    می‌توانم در انتظار دریافت جواب قانع‌کننده و درستی ازشما باشم؟ در خاتمه از درگاه خداوند توفیق خدمت به مردم مسلمان و اسلام را برای شما آرزو دارم.دو عدد کتاب «کلیات منظوم» و «فضلیت صلوه بر ذکر» مدتهاست جهت جنابعالی ارسال داشته‌ام. آیا آنها را دریافت کرده‌اید؟ ممنونم اگر از رسیدن آن مطلع شوم.

    ارادتمند ـ آقائی                        

    شهید آیت‌الله دکتر بهشتی در پاسخ به نامه فوق چنین نوشته است:

    بسمه‌تعالی
     1/2/1966
     آقای آقایی عزیز

    سلام بر شما و بر دوستان محفل بحث شما. از خدای یکتا خواستارم همواره تندرست و از نشاط ایمان و نیکوکاری بهره‌مند باشید.

    نامه 18 ژانویه شما رسید.قبلا نامه دیگری همراه با دو کتاب از شما رسید و بسی متشکرم. کوشش شما در آشنا ساختن علاقه‌مندان به مسائل اسلامی از راه نشر کتاب‌های سودمند و بحث‌های جلسات دوستانه، مایه خوشوقتی است و امیدوارم در کار خود موفق باشید.

    درباره سؤالاتی که طرح کرده‌اید، قبلا باید بگویم که هر یک از سؤال‌ها، موضوع یک رساله یا مقاله می‌تواند باشد و پاسخ به آنها طی یک نامه، کافی به نظر نمی‌رسد. در زمینه مسائل مورد نظرتان، رساله‌ها یا مقاله‌هایی که تا حدودی سودمند است، نوشته شده و به تدریج برایتان خواهیم فرستاد و اینک پاسخ سؤالات به اختصار:

    1. اگر ازدواج به صورت عادی انجام گیرد، زن حق طلاق ندارد، ولی زن می‌تواند موقع قرارداد ازدواج برای خود، حق طلاق در شرایط خاصی به وجود آورد. در عین حال، حق طلاق مرد نیز شرایط و محدودیت‌های خاصی دارد.

    2. حجاب اسلامی این است که زنان مسلمان بدون آرایش و ساده بیرون آیند و دست‌ها تا مچ، پاها تا مچ، و غیر از صورت، جاهای دیگرشان در لباس پوشیده باشد و چادر و توابع آن لازم نیست. زن می‌تواند با داشتن حجاب اسلامی، چنان لباس بپوشد که هم باحجاب باشد و هم لباسش، دست و پاگیر او نباشد و چابک و چالاک بتواند زندگی کند.

    3. از آنجا که در شرایط عادی زن شوهر دارد و هزینه‌های عادی زندگی او با شوهر است، اگر فرض کنیم از دارایی معمولی هر کس، یک سوم خرج هزینه‌های جاری زندگی و یک‌سوم خرج هزینه‌های تفننی و غیرعادی و یک‌سوم پس‌انداز می‌شود، بهره زن و مرد یکسان از کار درمی‌آید. زیرا از مال، یک‌سوم صرف مخارج مشترک زندگی می‌شود و به مسئول آن، یعنی مرد سپرده می‌شود و یک‌سوم برای خود مرد در نظر گرفته می‌شود و به خود او داده می‌شود و یک‌سوم برای خود زن در نظر گرفته و به خود او داده می‌شود.

    4. در نصوص اسلامی، زن به هیچ وجه تحقیر نشده است. تنها در برخی از روایات و عبارات دیگر جمله‌هایی به چشم می‌خورد که شاید در نظر انسان اینطور جلوه کند. این روایات و عبارات در دست و دهان کسانی که از روی خودخواهی می‌خواهند زن را استثمار کنند فراوان دیده می‌شود. در صورتی که اولااین روایات بسیار معدود و کم است ثانیا اصالت آنها معلوم و محرز نیست و ثالثا مفاد آنها آنطور که این تحقیرکنندگان زن وانمود می‌کنند، نیست.


    به هر حال آنچه لازم است بگویم، این است که تا آنجا که من مطالعه کرده‌ام و ادعا نمی‌کنم که مطالعه من صد درصد کامل است، هیچ دلیل معتبر اسلامی سراغ ندارم که زن را انسانی کم‌ارزش بشمارد، به این جهت که زن است و مرد نیست.

    5. در نظام اجتماعی اسلام، کم و بیش تفاوت‌هایی میان وضع زن و مرد دیده می‌شود. این تفاوت‌ها متناسب با اختلافات طبیعی زن و مرد از یک طرف و عنایت و اهتمام اسلام به فضیلت و پاکی و تکامل انسانی مرد و زن از طرف دیگر است و تا آنجا که من درک می‌کنم، جنبه کاستن از ارزش شخصی و اجتماعی زن ندارد. امیدوارم این توضیحات کوتاه و مختصر، مبنای بینش صحیحی درباره حقوق زن در اسلام باشد.

    والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته                 
    محمد حسینی بهشتی                         
    13/11/1344
                                     

    در زمان مسئولیت شهید بهشتی در مرکز اسلامی هامبورگ، ایشان از سوی عده‌ای از دانشجویان مسلمان در شهر مونستر آلمان دعوت به سخنرانی پیرامون موضوع «ضرورت تحول و انقلاب در برداشت‌های اسلامی» می‌شود و پیشتر از ایشان می‌خواهند خلاصه‌ای از زندگینامه خود را جهت معرفی ارسال نماید. شهید بهشتی در پاسخ چنین نگاشت:

    برادر گرامی آقای میراب‌‌زاده
    سلام بر شما و رفقای عزیز مونستر، از دریافت نامه 15 بهمن شما متشکرم. اطلاعاتی درباره زندگی من برای معرفی خواسته بودید که به طور مختصر در این نامه توضیح می‌دهم.

    1. تولد: 2 آبان 1307= 24/10/1928، در اصفهان، ایران.
    2. تحصیلات: در اصفهان، سپس در قم (صرف‌نظر از تحصیلات دبستان و دبیرستان )ادبیات عربی و علوم اسلامی، فلسفه و ادبیات اسلامی در اصفهان پنج سال و در قم پانزده سال.
    3. در دانشکده الهیات و معارف اسلامی (معقول و منقول سابق) دوره لیسانس، پایان آن در سال 1330 =1951 و دوره دکتری پایان آن 1338= 1959 موضوع رساله دکتری: مسائل مابعدالطبیعه (متافیزیک)در قرآن.
    4. آمدن به هامبورگ، آوریل 1965 به دعوت مراجع دینی و بدون هیچ‌گونه ارتباط با حکومت.
    5. مرکز فعالیت‌های اسلامی ما: مسجد هامبورگ (به آدرس بالا) و تحت عنوان مرکز اسلامی هامبورگ.
    6. میدان اصلی فعالیت: منطقه آلمانی‌زبان اروپا، آلمان، اطریش و سوئیس.
    7. در عین حال ارتباط با مناطق دیگر در اروپا، آسیا، آفریقا و آمریکا درحدودامکان.
    8. برخی از نشریات مرکز به پنج زبان آلمانی، انگلیسی، عربی، فارسی و ترکی منتشر شده است.

    از مطالب بالا آنچه را لازم می‌دانید، برای معرفی در اختیار رئیس قسمت دانشجویان خارجی بگذارید.
    همه دوستان را سلام می‌گویم.
    والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
    محمدحسینی بهشتی
    16/11/1347


        نظرات دیگران ( )


  • لیست کل یادداشت های این وبلاگ
  • ## درخواست رسانه‌های بیگانه از سران اصلاحات ##
    ## عکس:دیدار کروبی با سفیر سابق انگلیس ##
    ## منوشه امیر: برای مقابله با خطر شیعه باید از سبزها حمایت کرد!
    ## شیمون پرز: مخالفان به نیابت از ما می جنگند ##
    ## درخواست انگلیس از ایران: روابط خود را با ما کاهش ندهید ##
    ## اعتراض شدید تشکل های دانشجویی نسبت به نامه سید حسن خمینی ##
    آبروی همه مسلمانان؛ اشک ما را چرا درآوردی؟:
    آنچه من دیدم و نحوه زندگی آیت ا? خامنه ای
    نماز جمعه سیاسی Top2009 - موسوی با کلی محافظ بعد 20 سال در
    میر حسین موسوی - به کجا چنین شتابان ؟؟ - 2
    میر حسین موسوی - به کجا چنین شتابان ؟؟
    پاسخ آیت الله یزدی در واکنش به نامه هاشمی رفسنجانی ** مهم
    رنجنامه جمعیت ایثارگران خطاب به هاشمی رفسنجانی
    مهم ** نامه هاشمی رفسنجانی به رهبر انقلاب ** مهم
    تصویر و اتهامات برخی عاملان سایت‏های مستهجن- مستند شوک
    [عناوین آرشیوشده]